Mountain Laurel plantering misstag att undvika

Berget lagerblad är en härlig vintergrön buske som blommar i flera nyanser av lila, rosa, röd och även vitt. Det finns flera olika sätt att plantera ett berg lagerblad. Sammantaget är dessa buskar är mycket lätt gå och enkel att ta hand om, även om det finns några planterings fel du kommer att vilja undvika.

Plantering din fjäll lagrar direkt i solen kommer lätt att döda dem. Du vill inte heller att plantera dem helt i skuggan. Mountain Laurel buskar föredrar att ha mer skugga än sol, men inte en i stället för den andra.

Plantering Plats: Sun and Soil

Plantering din Mountain Laurel på en plats där du inte har kontrollerat jorden inte kommer att vara till nytta för din anläggning. Jord som inte dränera väl tillsammans med torra förhållanden kommer inte att tillåta din anläggning att blomstra ordentligt. Om jorden inte dränera väl, till sand, torv och humus. Håll din jorden fuktig genom att spraya det i mellan vattning. Din jord bör också vara surt. Ett alkaliskt jord inte kommer att gå bra med din fjäll lagerblad.

mulching

Glöm inte att kompostmaterial din fjäll lagerblad. Inte bara kommer mulching hjälpa behålla fukt som din fjäll lagerblad kräver, kommer det också att hålla din jord svalt och skönt. Var försiktig när du väljer din kompost också. Liksom jorden, bör din kompost vara sura. Var försiktig om du väljer ett organiskt gödselmedel som vissa av dem är mer basisk än sura. Några bra sura kompost att använda för din fjäll lagerblad är barr, azalea och flis. Din lager av kompost bör inte vara mer än 6 inches djup.

Fortplantning

Försök inte att propagera en Mountain Laurel från naturen. Det bästa sättet att korrekt propagera en berg lagerblad går till en plantskola och välja ett berg lagerblad därifrån. En säckväv och Balled väska växt köpas direkt från en plantskola kommer att ge dig störst chans att lyckas med din fjäll lagerblad.

Plantering och skötsel

Plantering din fjäll laurel för djupt i jorden kommer att få den att ruttna och dör så småningom. Den idealiska djup för Mountain Laurel är där den punkt där stammen och rötterna möta upp inte är begravd.

Om du planterar ett berg lagerblad från frön, se till att göra det rätt i slutet av våren. Vänta tills skida börjar vända en gråaktig rosa färg. Om du planterar dina frön innan de vänder den här färgen, kommer du antagligen att orsaka en hel del markberedning på din fjäll lagerblad buske.

När gödsling din fjäll lagerblad buske, vara säker på att du inte gör det efter juni. När du befrukta din anläggning, du uppmuntrar det att gro ny tillväxt. Om du gör detta efter juni till Mountain Laurel blommar under vintertid då det förmodligen kommer att dö.