naturläkemedel för hund mjäll

Dog mjäll kan hänföras till en sak: torr hud. Torr hud kan orsakas av allergier, dålig kost, brist eller motion och dålig grooming. Om du ta din hund till veterinären, kommer han troligen att förskriva dyra krämer som kan bli av med problemet. Dessa recept innehåller kemikalier och läkemedel som kan ha biverkningar som är mindre trevligt än hund mjäll. Du kan oftast bota mjäll själv, utan dyra recept, med hjälp av alla naturläkemedel. Artikeln nedan kommer att dela några av dessa med dig.

När du har fastställt att hunden mjäll inte orsakas av någon bakomliggande sjukdom, kan du söka ett botemedel genom att justera kosten. Inte all mat du matar ditt husdjur är komplett i alla nödvändiga vitaminer, mineraler och oljor. Om din hund vän saknas är omega-3-fettsyror, då mjäll kan uppstå. Du kan köpa linfröolja tillskott på någon hed mataffär, och lägga till dem i din hunds mat. Andra källor till omega-3 fettsyran inkluderar pumpafrön och fiskolja. Slutresultatet blir en kappa som är blank och frisk som är ett resultat av god hud.

Linfröolja

En annan näringsämne som ibland saknas i hundens kost vitamin E. Lägg detta vitamin till sin torrfoder eller deras vatten (om flytande vitamin E). Vitamin E kommer att ge din hund en mjäll fritt skikt som är friskt och glänsande. Din hund kommer att kräva 5-10 milligram vitamin E varje dag per pund av hunden.

vitamin E

Det är inte känt av många, men havre är faktiskt en sorts ört som ger huden tillbaka sin naturliga oljor, förebygga mjäll bildas. Detta gäller även för hund mjäll. Det finns olika märken av organiska hund schampo som använder havre som en huvudingrediens. Om hunden mjäll är mycket dålig, då en vanlig bad med hjälp av organisk hund schampo innehåller havregryn kommer hjälpa till att lösa problemet.

havregryn Bath

Borsta din hunds päls, eller ha dem tränas på en regelbunden basis, kan bidra till att förebygga och bota hund mjäll. När du borstar din hunds päls, är du faktiskt distribuerar oljor som förekommer naturligt på huden. Ju mer du borstar din hund mindre sannolikt är det att se hund mjäll. Att göra detta också är avkopplande för dig och ditt husdjur, och du kommer båda att mindre stressade också. Processen med att borsta din hunds päls kan också avslöja andra hudproblem som hot spots, lopp smuts eller fästingar.

Brudgummen hunden regelbundet

Motion är en viktig faktor i den allmänna hälsan hos din hund. Det minskar påfrestningar som kan orsaka hund mjäll. Motion hjälper också till att öka din hunds immunförsvar som bidrar till att förhindra hund mjäll från att bli ett problem. När din hund är vid god hälsa, är pälsen också glansigt och friskt. Gå din hund ofta och möjliggöra fri körning i en hund park eller speltid.

Träna regelbundet