naturliga vs syntetiska mattan för högtrafikerade områden

Om du försöker att välja mellan naturligt och syntetiskt mattan för dina högtrafikerade områden, finns det flera faktorer som du bör tänka på. När det gäller att stå upp till en hel del slitage, det finns vissa fibrer som är bättre än andra i varje klass. Här är några saker att tänka på när man väljer mellan naturliga och syntetiska mattfibrer för dessa områden.

När du väljer en syntetisk fiber, är nylon en av de bästa fibrer som du kan köpa för högtrafikerade områden. Det är känt för att vara motståndskraftig och poppar upp igen efter att du gå på det upprepade gånger. En av de bästa sakerna med nylon är att det har ett stort minne. Även om det Mattes ner, kan du få det ånga rengöras för att göra det stå upp igen.

Nylon

En annan typ av syntetisk fiber som du kan köpa är polyester, även om det inte är idealiskt för högtrafikerade områden. Det kommer i allmänhet matt ned mycket snabbt jämfört med andra alternativ.

Polyester

Olefinen är en annan syntetisk fiber som ofta används i Berber mattor. Olefin kommer att fungera bra i högtrafikerade områden eftersom det inte finns någon hög som kan matt ner. Om du har att göra med en plysch olefin, kommer det inte att fungera bra under tung gångtrafik, men om det är en slinga, bör det stå upp till en hel del slitage.

olefin

En av de nyare alternativ som du har till förfogande är Triexta. Detta är en syntetisk fiber som är gjord av majs och petroleum. Triexta är för närvarande en av de bästa alternativen på marknaden när det gäller elasticitet. Många av dessa produkter har en 25 års slitage garanti associerade med dem.

Triexta

Premien naturfiber som du kan köpa är ull. Många människor älskar det sätt som ull känns och det är också bra på att stå upp för trafik. Om det blir smutsigt, kan du enkelt rengöra den utan problem. Det är den bästa naturfiber när det gäller slitage. Den stora nackdelen med denna typ av matta är att det i allmänhet är den dyraste typen av mattfiber på marknaden.

Ull

Sisal är en annan naturlig mattfiber som du kan använda. Denna fiber är också mycket slitstarkt och tål tuffa mycket gångtrafik. Det är mycket grov och är inte alls lika mjuk som ull fötterna.

Sisal

Syntetiska vs Natural

Både syntetiska och naturliga fibrer kan vara bra när det gäller starkt trafikerade områden. Det viktiga är att få en matta med en kort lugg och med öglor om möjligt. De bästa syntetiska fibrer för hög trafik är nylon och triexta. Både ull och sisal är bra om du vill ha en naturfiber.