nivå upp ditt vatten effektivitet: vi prova rainmachine Touch HD-12

Med vattenvård i framkant av allas sinnen på västkusten, det är också orsakat en andra titt på vatten hela nationen. Oavsett om du drabbats av torkan eller inte, det är alltid en bra idé att övervaka din vattenanvändning för att spara pengar och en av de värsta vatten slösaktiga kan vara din gräsmatta. De flesta sprinklersystem förlitar sig på manuella kontroller, och du måste komma ihåg att stänga av dem när det regnar, om du kommer ut ur staden, eller någon annan orsak. Det är lätt att glömma, och betalar på nästa räkning. Vi bestämde oss för att ta en titt på ett smart sprinklersystem för att hjälpa dig vara snällare mot miljön och din plånbok.

RainMachine är en bevattning och sprinkler styrenhet som utnyttjar väderdata från NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) förvärvade via WiFi, att avgöra exakt hur mycket vatten din egendom behov. För närvarande finns det tre modeller att välja mellan: Mini-8, Touch HD-12, och Touch HD-16. Som namnet antyder, två har en pekskärm med hjälp grafik och den andra är programmerad med knappar. Siffrorna i slutet hänvisar till mängden av zoner kan programmeras för att anpassa din gård.

ämnen

Vi försökte ut RainMachine Touch HD-12, men många av funktionerna bär över till de andra modellerna.

HD-12 har en 6,5 “pekskärm som är mycket lyhörda. Det uppdaterar väderdata anpassade till din adress var 6 timmar. Efter den första installationen kan du programmera ett eller flera program för enheten att använda som en baslinje, efter att RainMachine använder en EvapoTraspiration formel för att bestämma rätt mängd vatten som ska användas för varje zon. Zoner kan anpassas för att låta maskinen vet exakt vad som finns där, såsom gräsmatta, buskar, trädgård, etc. Detta innebär att det kommer att ta allt i beaktande, inte bara enkla prognoser som regn, utan titta på luftfuktighet, temperatur, etc , att hitta den perfekta mängden vatten vid din utsedda tid.

Skärmen kommer att visa en prognos för vecka, månad eller år (uppdaterar nya data kommer in) som kommer att berätta hur stor del av baslinjen som det kommer att köras. Till exempel kan du programmera en zon för 5 minuter, men baserat på vädret RainMachine kommer att pågå under 40% av tiden. Det ser också för potentiella fall av minusgrader och värmeböljor, stänga helt, göra små justeringar, eller övervattning efter behov.

Program kan anpassas helt och begränsningar i tid och dagar kan ställas in också. Enheten kommer att automatisera så mycket eller så lite som du väljer. Det bästa är alla RainMachines är EPA Waters certifierade, så om du automatisera allt sedan din trädgård kommer att möta den amerikanska Environmental Protection Agency riktlinjer och vissa områden även erbjuda en rabatt program med din lokala vattenbolaget, så se till att kolla upp det!

Ställ in var mycket lätt för oss, och kanske tog cirka 20 minuter totalt. Instruktionerna är tydliga och även inkludera en placering guide som hjälper dig markera hålen där du behöver för att skruva fast den på väggen. Vi placerade den intill vår gamla styrenheten och helt enkelt noteras som kabeln är ansluten där, och som var allmänningarna. Vi skruvade var och en av dem, och skärpt dem i RainMachine med den medföljande skruvmejseln och stängde locket. När den är ansluten till makten, startad enheten upp och promenerade oss genom installationen, ber oss att ställa in WiFi, en användare och lösenord, och att fastställa vår exakta position. Vi döpte alla våra områden och gjorde ett grundprogram. Vi ligger i Kalifornien, så vi sätter också begränsningar som hållit sig till torka vattning lagar för vårt område.

Den RainMachine ansluter också till en mobilapp och datorn, så att du kan styra den från var som helst. Detta är perfekt om du vill gå runt gården och växla varje zon på och av för att läsa dina sprinklers. Appen kan programmera vatten gånger, ändra zoner visa vattning historia och den projicerade prognos, samt ändra inställningarna. Att åka på semester eller ändra landskaps? Det var lätt att göra ändringar på appen och enheten omedelbart svarade. Flera enheter kan synkroniseras med appen samt om du har flera zoner än en enhet kan hantera. Uppdatering av RainMachine var också lätt, själva produkten och appen meddelat när en firmware uppdatering var tillgänglig och frågade om vi ville installera den. Det anslutna fint och startas när det gjordes.

En annan stor del av den RainMachine att du inte ser alltför ofta är dess beslut att göra koden öppen källkod. Deras hemsida är värd en sida community där du kan utveckla dina egna särdrag. Till exempel kan du programmera RainMachine att prata med en rörelsedetektor placerad av din uppfart, så sprinklerna kommer alltid stänga när du kommer hem, hålla bilen torr. Enheten har också två USB-portar för att utnyttja, med ett användas för en liten WiFi-adapter. Detta gör det enkelt att byta adaptern om det någonsin bryter (i stället för att byta ut hela enheten), eller uppgradera din maskin på andra sätt.

Totalt var vi nöjda med vår erfarenhet med RainMachine Touch HD-12. Det gjorde allt vi förväntade oss lätt och snabbt, samtidigt som ser ganska snygg. De konsekventa uppdateringar och tillväxtpotential genom sin öppna källkod var en oväntad bonus som kommer att hålla vår enhet relevant långt in i framtiden. Om du är ute efter att spara pengar på din elräkning genom att använda ditt vatten mer effektivt, kommer du vara nöjd med någon av RainMachine modeller. De tre versionerna kan köpas på Amazon och prissätts från $ 179 till $ 299, beroende på modell.