om gatstenar för en gångväg

Under de senaste 25 åren, har Murray Anderson hanteras praktiskt taget varje hem förbättring projektet kan tänka sig. En ivrig DIYer har han uppgraderat, ombyggda och renoverade sina hem allt på egen hand. Nu har han vänt sin fokus till att dela denna expertis med sina läsare.

Installera gatstenar för en gångväg, uteplats eller uppfart är inte ett lätt jobb, men det är något som en ambitiös DIYer kan ta på, förhoppningsvis med hjälp av några villiga vänner. Det är ett tungt arbete, men slutresultatet är något som ser underbara, ger en verklig förbättring för alla hem, och kommer att pågå i åratal.

Förberedelser; Räkna ut där du vill att din gångväg för att köra. En relativt plan yta är det enklaste område att arbeta med, men du kommer att vilja din färdiga gångväg för att ha en svag lutning bort från ditt hus till direkt regnvatten bort (1/4 “bör vara tillräckligt). Det är en bra idé att bestämma vilken storlek Maskin du ska använda innan bestämma de slutliga måtten på din gångväg asfaltläggare varierar i storlek så valde en Paver storlek (och ett mönster) som kommer att vara lätt att arbeta med och tillgodose din design,.. med asfaltläggare storlek slutförts, du kan lägga ut din gångväg Använd sträng och insatser för att göra din disposition,.. Förbereda basen~~POS=HEADCOMP; nu börjar det hårda arbete du måste gräva ut området du har markerat för din gångväg Om du bara bygga en.. gångväg, bör du gräva omkring 6 eller 7 inches, men om du kommer att köra utrustning som en trädgårdstraktor över gångväg, bör du gå lite djupare -. 8 till 9 inches skulle vara bra du vill att din utgrävning vara tillräckligt djup för att rymma den komprimerade grus, en 1 1/2 tums lager av kompakterad sand eller stenmjöl, och höjden av gatstenar själva. När du är nere djupt nog, ta bort alla lösa stenar och rötter och ungefär nivå undersidan av utgrävning,. Häll i tre till fyra inches av små aggregat grus eller krossad sten och packa ner det med hjälp av en hyrd komprimator. Om du bygger din gångväg för att rymma trädgårdstraktor, lägger gruset i två steg. Pressa de första 4 inches och sedan lägga nästa lager och kompakt det. Använd en avdragare styrelsen att justera din gruslager innan kompakte dem,. Innan du går vidare, måste du installera en kant att innehålla gatstenar. Plast bård är minst iögonfallande och är lätt att installera – bara spika det på plats med 12 “galvaniserad spik direkt i marken – men du kan använda tryckimpregnerat brädor eller 4 x 4: s samt, När kant är på plats. , tillsätt sand eller stendamm, och sedan kompakt och nivå det. nu är det dags att göra den lilla klass kör ifrån ditt hus på sanden bas. gör ena sidan av skriden kortet 1/4 “högre än den andra och du kommer att kunna jämna ut sand yta medan den nödvändiga lutningen,. Installera gångväg, slutligen, börja ställa gatstenar i, efter mönstret. Bara låg gatstenar på ytan av området med kanterna röra – inte trycker ner dem eller att de inte kommer att vara jämn. Använd strängar korsas över vägen för att hjälpa dig justera gatstenar. När alla gatstenar har lagts in, sprida sand eller sten damm över ytan och sopa det i sömmarna. Kör packaren över hela ytan för att företaget upp gångväg, och sedan lägga till lite mer sand att helt fylla sömmarna,. Det är det. Du har installerat din nya gångväg. Inte bara är det vackert att titta på, men du har lagt till värdet av ditt hem. Dock är verkligen goda nyheter gångväg bör pågå längre än dig, så du kommer aldrig att behöva göra det igen.

För mer information om uppfart, trottoar, och gångväg installation, besök uppfarter och trottoarer sida.