om keramiska plattor över vinyl

Om du lägger keramiska plattor över vinyl, det finns ett antal steg som du kommer att behöva följa, från planering till att lägga kakel. Här är grunderna i hur man lägga keramiska plattor över toppen av vinyl.

I de flesta fall, är det inte tillrådligt att lägga keramiska plattor direkt ovanpå vinyl. Men om du är tvungen att göra det, kan du göra det bästa av situationen. Du måste bedöma vinyl för att se vilken typ av tillstånd är i. För att lägga kakel, vill du se till att vinyl är fäst vid golvet väl. Det bör inte komma upp i bitar, eller keramiska plattor så småningom kommer att komma upp också.

Steg 1 – bedöma Vinyl

Du kommer att vilja använda ett måttband för att få dimensionerna för rummet. Du kan multiplicera två dimensioner tillsammans för att få ytor. Tillsätt ca 10 procent till det numret för att ge dig tillräckligt med material för ersättning avfall.

Steg två – Mätning av Job

Du bör spendera lite tid att lägga ut jobbet. Du kanske vill rita ett diagram och göra några skisser på hur du planerar att lägga kakel. I många fall kommer du vill centrera bricka i rummet. Detta kommer att tillåta dig att sätta partiella bitar av kakel runt muren på varje sida istället för att ge dig en obalanserad utseende. För att centrera rummet, kan du mäta med måttband och sedan knäppa kritlinjer att vägleda dig. När du börjar installera, kan du lägga din första plattan direkt mot korsningen av krita linjerna.

Steg 3 – Layout

När du har tillbringat en tid i planeringsstadiet, är det dags att börja installera. Du måste sprida ut limmet på golvet med murslev. För det här jobbet, kommer du vill vara säker på att du har latex befäst thinset. Detta kommer att ge dig den styrka och flexibilitet som krävs. Sprid ut en del av limmet med tandspackel. Detta kommer att göra spår i klistret. När du trycker ner plattan i limmet, kommer det att skapa en bättre bindning på grund av detta. När du har placerat den första brickan i limmet, måste du sätta kakel distanser runt utsidan av det i hörnen. Då kan du driva en annan platta direkt upp mot distanserna. Sätta kakel distanser runt den andra sida vid sida och fortsätta att släppa ut plattor i limmet på detta sätt. När du behöver göra ett snitt på kakel, kan du använda din våt såg att göra det.

Steg 4 – Att lägga plattor

Låt limmet torka över natten. Då ska du vara redo att injekteringsbruk. Du kan använda en fogmassa float att installera fogmassa i fogarna mellan plattorna. Efter lederna är fulla, rengör kakel med en våt svamp. Låt injekteringsbruk torka över natten innan du går på det.

Steg 5 – Färdigställande