plåttak: korrugerade vs stående söm

Plåttak har länge varit beundrad för sina imponerande attribut. En plåttak är lätt att installera, är brandsäkra, varar en livstid och kräver praktiskt taget inget underhåll. Du kan även installera den över din befintliga tak.

Wellpapp och stående söm är de två huvudtyper av plåttak. Men som konsument, hur gör du välja den som är bäst lämpad för ditt hem?

Stående Seam Metal Roofing Grunderna

Stående fals plåttak är konstruerad av samverkande metallpaneler som löper från taknocken till takfoten. Sömmarna av de två panelerna är upphöjda ovanför ytan för att låta vattnet rinna av i stället för att sippra mellan panelerna. Sömmarna är fästa vid taket med hjälp av en av två metoder. Det första utnyttjar dolda fäste som är belägna på den upphöjda delen av panelen. Den angränsande panelen överlappar den upphöjda kanten gömmer fästelementet. Den andra metoden är mindre kostsam och använder exponerade fästelement som är installerade genom panelen direkt i taket mantling.

Korrugerad metall Roofing Grunderna

Stående söm plåttak har förmågan att motstå ett brett spektrum av klimat från kalla New England vintrar till varma och fuktiga somrar i söder. Detta gör dem till ett populärt val oavsett vilken region i landet du bor i. I det förflutna, installera plåttak var inte det första valet för många husägare med tanke på deras industriella utseende. Men företag erbjuder nu detta tak i ett brett spektrum av färger och stilar, hjälper skjul dess kommersiella image. De vertikala linjerna i en stående söm plåttak kan fungera som en arkitektonisk designelement. På många sätt belyser detta system dalar, toppar och gavlar av taket. Installera ett plåttak kan också spara pengar på dina räkningar eftersom dessa tak har förmågan att avleda solens strålar.

Korrugerad metall tak består av samverkande krusade metallplåtar som är fästa direkt till taket höljet. Den resulterande Taksystemet är extremt hållbar och lätt och är i stånd att som varar upp till 50 år. Ungefär som stående fals plåttak, är korrugerad plåt brandsäkra och kan motstå ett brett spektrum av klimat. Korrugerad tak är också miljövänlig eftersom den är tillverkad av återvunnet material.

Korrugerad metall tak har funnits sedan 1800-talet, men har i första hand används för industriella och jordbruksbyggnader. Deras tendens att visar tecken på rost efter några år har gjort dem mindre tilltalande för husägare. Eftersom företagen utvecklat bättre väderbeständiga beläggningar och galvanisering tekniker avtagit rost problem och efterfrågan ökade. Nu blir allt populärare bland husägare tack vare det breda utbudet av färger och stilar tillgängliga. Deras unika vågliknande utseende tillför en tredimensionell aspekt på taket, ännu en anledning dessa tak installeras på fler och fler bostäder.

Som byggare och husägare leta efter en kostnadseffektiv och energieffektiv alternativ till traditionell tak efterfrågan på plåttak kommer att fortsätta att stiga. Dess förmåga att installeras i nästan varje region i landet, tillsammans med deras enkel installation gör dem ett idealiskt val för en mängd olika tillämpningar.