Steg Moss förökningsmetoder

Mossan ros är en enkel att växa växt som kan växa till cirka 8 inches hög. De gör utmärkta sten trädgårdsväxter, är bra för kant eller som ground. Moss rose producerar en mängd olika färgade blommor, från rött och rosa till vita och gula blommor, under försommaren.

Moss rosor typiskt från utsäde och kan sås direkt i rabatten du valt. Moss ros växter vanligtvis som en full sol, med torra förhållanden. Frön kan samlas in från vuxna moss rosor genom pollinering, eller de kan köpas från plantskolor eller online. Om utsädet har tagits från andra växter, kanske du vill plantera dem över vintern då odla dem inomhus.

Uppföröknings den Moss Rose

Sugga rosen i prydliga rader, ca 6 inches mellan varje frö. Täck med 1/4 tum av jord.

Steg 1 – Sådd

Vatten ofta under den växande. Tunna ner en gång frön fullvuxen, om det behövs.

Steg 2 – Bevattning

Om du vill odla mossan steg till plantor i en pott, då detta är möjligt genom att plantera frön i små krukor som kallas propagandister. Att hålla dessa våt kommer att bidra till att uppmuntra anläggningen att växa. När skotten visas, plantera sålåda i en gryta sedan täcka med jord.

Steg 3 – Pot Växande

När plantorna odlas till 2 till 3 inches tall, ta dem ur krukan och placera dem i marken 12 till 24 inches isär. Låt jorden blir torr innan vattning, ta bort blommor från anläggningen efter de är klara att uppmuntra ytterligare blomning.

Steg 4 – Transplantation

När du köper plantor, leta efter ljus, färska blommor och gröna skott med massor av knoppar, tillbringade blommor och grånande skott är ett tecken på att plantan inte är väl förankrad.

Växa från sticklingar

ympning

När mossan rosen är etablerad, är det möjligt att ta sticklingar från vuxna plantor för att växa mer av rosor.

När skär har producerat rötter, kan den placeras i marken som en planta, och kommer att växa därifrån.

Ett annat sätt att odla en mossa steg från ett skär är genom konsten ympning. Detta innebär att man tar ett skär på samma sätt som beskrivits ovan, och sedan transplantera in den i en rot som tas från den vuxna ros. Genom att skära i roten bark, och sätta in styckning i detta utrymme, har skär tillgång till mat och vatten innan den har vuxit några rötter egna. Förlängning uppmuntrar mossan steg skära växa rötter, men också ser till att det lever tillräckligt länge för att producera dessa rötter och växa sig starka.

Men du väljer att odla dina moss steg, vikten av vattning och gödsling regelbundet kan inte nog understrykas. Men se till att du inte över vatten dessa anläggningar, hålla dem ganska torrt.