tvätt renare faqs

Vit vinäger: Eliminera tvålrester genom att tillsätta en kopp vit vinäger till tvättmaskinen slutliga sköljningen. Vinäger är alltför mild till skada tyger men stark nog att lösa alkalier i tvål och rengöringsmedel. Vinäger bryter också ner urinsyra, så att lägga till en kopp ättika till sköljvattnet är särskilt bra för spädbarn kläder. Att få ull och bomull filtar mjuk och fluffig som ny, tillsätt 2 koppar vit vinäger till en fullständig badkar sköljvatten. Använd inte vinäger om du lägger blekmedel till din sköljvatten. Det kommer att ge hälsoskadliga ångor.

Bakpulver: 1/4 till 1/2 kopp bakpulver per tvätt gör kläder kännas mjuk och luktar färska.

Torr Bleach: Torra blekmedel innehållande natriumperborat har låg toxicitet (om inte i stark lösning, då kan de vara irriterande för huden). Användning enligt förpackningens anvisningar.

Att bleka Gulnat Silk eller Ull: Blanda 1 msk vit vinäger i en liter vatten. Svamp med denna lösning och skölj. Tvätta som vanligt.

Choklad Fläckar: Använd club soda. Blötlägg fläcken med club soda före tvätt.

Cola Stains: Använd vit vinäger. Tillämpa outspädd ättika direkt till fläcken inom 24 timmar. Tvätta som vanligt.

Svett Stain: vit vinäger eller citronsaft. Svamp fläckar med en svag lösning av vit vinäger eller citronsaft.

Fett på Suede: Vinäger. Svamp plats med en trasa doppad i ättika. Torr och återställa tupplur genom att borsta med en mockaborste.

Bakpulver: Du kan klippa mängden blekmedel som används i din tvätt med hälften när du lägger halv kopp bakpulver till toppmatade maskiner eller 1/4 kopp till frontlastare.

Vinäger: Ta bort rökiga lukt från kläder, fylla badkaret med hett vatten. Tillsätt 1 kopp vit vinäger. Häng upp plaggen över ångande badvattnet.

Majsstärkelse: För hemlagad tvätt stärkelse, upplösa en matsked majsstärkelse i en pint kallt vatten. Placera i en sprayflaska. Skaka före användning. Tydligt märka innehållet i sprayflaskan.