underhålla din badtunna

Badtunnor är dyra investeringar och kräver dedikerade underhåll och bryr sig om du planerar att använda en för en lång tid. Dessa område några steg som du kan följa för att säkerställa att du får ut det mesta av din badtunna.

Testa Hot Tub Water Weekly

Att se till att din badtunna är i perfekt skick måste du testa sitt vatten varje vecka. Testning utförs på olika sätt för olika typer av badtunnor. Vanligtvis kommer en nyinköpt barrel komma med test droppar eller remsor som är avsedda för din typ av spa.

För en badtunna som använder brom, kommer testremsan visar mängderna av brom och klor samt vattnets pH och alkalinitet. Klor saneras badtunnor test för pH och alkalinitet. Om du har köpt en naturligt renad badtunna, kommer testremsan anger mängden monopersulfates i vattnet samt pH och alkalinitet.

Testning är viktigt att säkerställa att vattensammansättningen är lämplig för användning. Det är också viktigt att se till att hot tub är fri från problem som mineralansamlingar, skalning och stinkande vatten. Dina tester kommer att avgöra vilka åtgärder som ska vidtas om ditt spabad upplever problem. I ett sådant fall måste du lägga till de nödvändiga tillsatser i vattnet för att återställa den perfekta balansen.

Ge din Spa Shock Treatment

I badtunna underhåll, lägg till en “starkare än normalt” dos av desinfektionsmedel minst en gång i veckan. Du bör chock din badtunna beroende på antalet gånger du använder den varje vecka. Om du är i badkaret en gång till fyra gånger i veckan sedan en chock i veckan kommer att vara tillräckligt, men om din användning är vanligare än två stötar per vecka kommer att fungera perfekt. Detta gäller för klor- och brom sanerad badtunnor.

Om ditt spa använder en naturlig reningsverk, bör du ge det en lätt chock efter varje användning förutom en tung chock varje vecka.

Låt pumparna Kör

När vattnet i din badtunna tillåts förbli stillastående under längre tidsperioder, bildar det tillräckliga skäl för utveckling av svamp- och bakteriekolonier. Det kommer att vara lämpligt att låta din spa pumpar hålla igång under större delen av dagen, om inte hela dagen lång.

Om du väljer att ha pumparna kör för ett visst antal timmar per dag så kan du investera i automatisk timer som kommer att förvandla pumparna på och av.

Vet dina kemikalier

Att upprätthålla rätt pH i din badtunna kan vara helt hanterbar om du förstår syftet med att lägga till varje kemikalie. Det finns olika produkter för badtunnor med alltför högt pH liksom de vars pH nivåerna är låga.

Det är dock mycket viktigt att se till att din badtunna har sin luftrenare i hela tiden fysiska eller brom baserade.

Håll Pump Filter Clean

Alla badtunnor kommer med tillverkarens anvisningar om hur pumpen ska rengöras. Med dessa instruktioner kommer din uppgift att se till att inget skräp täpper filterkorgen. Detta kommer i sin tur att hålla barrel perfekt körklart skick.