upprätthålla en glasfiber badkar

En glasfiber badkar kan vara en vacker och trevlig fixtur för att installera i ditt badrum som kommer att pågå i många år om vårdas på rätt sätt. Under årtionden har gjutjärn varit den enda tillförlitliga fixturen. Rörmokare föredragna gjutjärn på grund av att det är en solid konstruktion och relativa beständighet. Gjutjärn är nästan alltid belagd med porslin som resulterar i en hållbar, glasliknande yta. Emellertid är denna yta en benägenhet att chip och repa, och en gjutjärn badkar är i allmänhet en ganska standardstorlek. Även många husägare lutar mer mot akrylmaterial för badkar, dusch kastruller och höljen, på grund av många olika storlekar och former som finns, och att det finns ett urval av icke-traditionella färger. Om du har gått med akryl glasfiber fixtur, hittar du flera tips här för vård och underhåll av din vackra armatur som kommer att se till att den varar som en gjuten järnvilja.

Välja en kvalitet bit för ditt badrum är kritisk och kommer att säkerställa att du inte tvingas att byta ut den innan du är beredd att göra det. Medan akryl armaturer är oftast mycket billigare, kommer att spendera lite extra pengar att du installerar en bit du kommer att njuta. En av de vanligaste klagomålen om glasfiber bitar är att de är bräcklig och flex i botten eller sidor. Se till att du köper en fixtur som förstärks. Vid installation av armaturen kommer särskilt när du installerar en dusch pan eller badkar, ett plåster eller murbruk underlag eller bas ger ytterligare styrka till att golvet.

Material och installation

Rengöring av en glasfiber akryl badkar bör göras annorlunda än en gjutjärnsbadkar. Ytan är mycket mer känsliga mot repor, och så att inga frätande rengöringsmedel bör användas. Vanligt flytande diskmedel är en perfekt rengöringsmedel för att använda, eftersom det är mild och inte innehåller slipmedel. Städredskap ska bestå av antingen en tvättlapp eller svamp, men aldrig en skurborste, stålull, eller Scotch Brite pad eftersom dessa riskerar att skrapa på ytan. Rengöring badkaret har likställas med att använda samma omsorg och produkter som du vill använda för att rengöra din bil. Frekvent rengöring kommer också att göra jobbet enklare.

Rengöring

Det finns mycket lite som behövs för att upprätthålla badkaret. Frekvent rengöring är kanske den första och viktigaste underhållsåtgärd som bör göras. Bibehålla glans på badkaret krävs en kvartalsvis vaxning. Du kan använda en spray på auto vax kanter och sidorna av badkar (det får aldrig appliceras på golvet i badkaret), och polera det att bibehålla den höga glansen glans som den kom med när nya. Se till att inte tillåta tunga eller vassa föremål för att falla på ytan eller golvet i badkaret, som om det blir knäckt, det kommer att kräva en professionell att fixa det. Ofta är det inte möjligt att rätta fixturen alls och behöver ersättas.

upprätthålla